Privat Transport

Transportsektoren er – efter energisektoren – den største udleder af CO2 i Danmark. Især fordi den transport, som foregår på vejene primært forbruger fossile brændstoffer – enten diesel eller benzin.

Behovet for transport er voksende, men da traditionelle brændstoffer bidrager voldsomt til den globale opvarmning, og kun findes i begrænsede mængder, arbejdes der meget med at finde alternativer. Det kan eksempelvis være i form af biobrændstoffer (brint, biogas o.l.) hybridbiler (benzin/diesel og el) eller elbiler. I EU er det blevet besluttet, at medlemslandene inden 2020 skal have mindst 10% vedvarende energi i transportsektoren

Som bilist er der også meget, som man kan gøre for at reducere forbruget af benzin og diesel. Man kan f.eks. overveje om der er tilfælde, hvor man kan lade bilen stå – og tage cyklen eller off. transport, man kan køre mere energirigtigt – evt. tage et køreteknisk kursus, hvor der er fokus på at spare brændstof – og når man køber bil, skal man kigge efter hvilken energiklasse bilen har.

Nyttige links:

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *