Inspirationstur til Svendborg

Ildsjæle fra Esbjerg og Sønderborg mødtes med kolleger fra Svendborg i maj 2014, for at udveksle erfaringer og blive inspireret.

Første udflugt gik til Svendborg, hvor flg. var planlagt besøg hos Svendborg Økologiske Fødevarefællesskab:

 

fællesforsyning 5www.svendborgff.dk. Anna Pia Holmgaard, formand, fortalte om foreningen, som startede i november 2013 og allerede har over 200 medlemmer. Hun fortalte om opstarten og de udfordringer og muligheder, der findes ved at købe ind sammen lokalt.

 

 

 

møllen 1Frokost (sandwich) ved Egebjerg Mølle: www.egebjergmoelle.dk/. Møllen er omdannet til Naturrum, som blev indviet i februar 2014. Møllen er placeret højt på toppen af Egebjerg Bakker (110 m over havet). Her er en storslået udsigt ud over Det sydfynske Øhav og ind over Midtfyn. Brochure med information om møllen udleveres.

 

 

 

landsby 13Besøg i den Den Selvforsynende Landsby: www.selvforsyning.dk, som er en social og økologisk bosætning. To af landsbyens beboere fortæller om landsbyens organisering og viser rundt. Vi deler os i to grupper.

Der er mange spændende tiltag i landsbyen: huse opført i bæredygtige materialer, køkkenhave baseret på permakultur (inkl. en skovhave), husdyr, pilerensningsanlæg, tagvindmølle og solcelleanlæg.

Her kommer billeder fra turen, opdelt på emner:

 

Ankomst: 

 Svendborg´s økologiske fødevarefællesskab:

Møllen:

 

Den selvforsynende landsby:

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *