Elforbrug

Gode el-vaner er vejen til en lavere el-regning og et bedre klima. Langt de fleste familier kan skære 10% af elforbruget væk uden at sænke komforten. Der er f.eks. op til 1000 kr. at spare på elregningen i en computers levetid, hvis man vælger en energieffektiv model.

Elforbruget reduceres, hvis man er opmærksom på at slukke, når elektriske apparater ikke er i brug – brug eks. en el-spareskinne. Så kan man nøjes med at slukke ét sted. Mange – især ældre apparater – har et højt stand-by forbrug. Det gælder især for IT-udstyr, TV- og andet medie-udstyr.

Elforbruget i Danmark er mere en 6-doblet siden 1960. I dag bruger vi i gennemsnit lidt mere end 6000 Kwh per indbygger. Danske boliger står for ca. 30% af det samlede danske elforbrug. Det, vi bruger mest strøm på, er køl og frys samt vask.

Som forbruger, har man siden januar 2003, frit kunne vælge leverandør af el. Hvis man ikke selv vælger el-selskab, så får man automatisk el fra den lokale el-leverandør, som har forsyningspligten i området.

I Danmark produceres strøm først og fremmest på kul, naturgas, olie, vindkraft og biomasse. Ud af de 5 typer, er det kun vindkraft og biomasse, der betragtes som CO2-neutrale. Spørg dit elselskab, om de har grønne alternativer.

Nyttige links:

Hjem Fora EL-forbrug

Dette forum indeholder 2 emner og 2 svar og er senest opdateret af  Charlotte 4 år, 10 måneder siden.

Viser 2 emner - 1 til 2 (af 2 i alt)
Viser 2 emner - 1 til 2 (af 2 i alt)

Du skal være logget ind for at oprette et nyt emne. (Klik her for at logge ind eller oprette en ny bruger)