Idéer til hvordan man kan kompensere for sit CO2-udslip

Hjem Fora Kompensation for CO2-udslip Idéer til hvordan man kan kompensere for sit CO2-udslip

Dette emne indeholder 4 svar, har 2 stemmer og blev senest opdateret af  Charlotte 4 år, 11 måneder siden. This post has been viewed 2509 times

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #590

  Charlotte
  Keymaster

  Jeg har lige været i Australien og havde det meget dårligt med det meget store klimaftryk, jeg gav ved at flyve så langt. Jeg brugte derfor noget tid på at finde ud af, hvad jeg kunne gøre for at kompensere for det (når nu jeg ikke valgte at blive hjemme)!

  Jeg tænkte først, at jeg ville købe en CO2-kvote (et bevis på retten til at udlede 1 ton CO2), men fandt flere kritiske udtalelser om kvoter på nettet. Bla. hos ClimateMinds, der skriver: Det er ideen, at private forbrugeres køb af kvoter øger efterspørgslen på kvoter, og dermed prisen. Samtidig fjernes kvoten fra markedet, og kan ikke bruges til CO2-udledning af virksomheder mv. Den reelle effekt af privatkøb af kvoter er dog omdiskuteret, og kritikere mener, at fænomenet kun støtter de selskaber, der sælger kvoterne, og ikke gavner klimaet.

  Istedet fandt jeg flere foreninger, hvor igennem man kan betale til fx. vindmøller eller skovrejsning forskellige steder på kloden. Blandt andet fandt jeg stor hjælp på Dansk Ornitologisk Forenings hjemmeside (http://www.dof.dk/naturbeskyttelse/klima/kompenser-for-dit-co2-udslip), hvor der står, hvad forskellige aktiviteter koster:

  For strøm er det 25 kr. pr. 1000 kW/t.
  For bilkørsel i en middelklassebil er det 500 kr. pr. 10.000 km.
  For boligopvarmning er det 700 kr. pr. 100 m2 opvarmet areal pr. år.
  For flyrejser til Europa bortset fra det sydlige Sverige og det nordligste Tyskland samt de neden for nævnte lande kr. 100.
  Til Grønland, Middelhavslandene, Mellemøsten og europæisk Rusland er det kr. 200.
  Til resten af verden bortset fra de nedenfor nævnte lande er det kr. 600.
  Til Antarktis, Australien og New Zealand er det kr. 900.

  Jeg endte derfor med at indbetale penge til DOFs konto til opkøb af skov.

  Er der andre, som har gode forslag til, hvordan vi kan kompensere for vores CO2-udslip?

  #597

  jorgen
  Deltager

  Kan godt være at det giver mere skov  i andre lande ,men hvis det plantes her til lands kunne man jo plante det som energitræer og derved spare lang transport at træflis til det geotermiske anlægs varmepumpe vi har her i Sønderborg og det ville jo også skabe arbejdspladser her til  lands  

  #598

  Charlotte
  Keymaster

  Rigtigt. Kender du til organisationer/projekter, som investerer i skov i DK, og hvor man som forbruger kan købe aflad for sin CO2-belastning?

  #600

  jorgen
  Deltager

  Se bare her http://www.odense.dk/presse/pressemeddelelser/pressemeddelelser%202014/plant-et-trae-i-elmelund-folkeskov 

  #601

  Charlotte
  Keymaster

  Tak for den gode oplysning. Det skulle jeg bare have vidst, så havde det været oplagt at købe træer herhjemme. Jeg kan også konstatere, at man fortsat kan købe træer i projektet via http://www.growingtrees.dk/. Det vil jeg huske.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.