Borgermøde om energifællesskaber til grøn varme og el

Idéer til hvordan man i nye fællesskaber kan lave grøn varme og el.

Det er målet med et borgermøde, som Energilandsby 5762, GO2Green og Svendborg Kommune står bag. Mødet holdes den 9. april i Ollerup Forsamlingshus.

–      Vi tror, der er mange borgere, som gerne vil høre om, hvordan man sammen med naboer eller sit lokalområde kan blive selvforsynende med vedvarende energi, fortæller Rudi Rusfort Kragh, formand for Energilandsby 5762.

–      Vores forening har som formål at fremme en energi- og klimamæssig bæredygtig udvikling, herunder arbejde for fremme af brugen af vedvarende energikilder, så vi vil meget gerne opfordre alle til at komme til mødet, fortsætter Rudi Rusfort Kragh.

Rune Schmidt fra Energitjenesten på Ærø kommer og fortæller om potentialerne ved at naboer og/eller lokalområder i fællesskab etablerer energianlæg. Han tager bl.a. afsæt i erfaringerne fra Ærø, som takket være lokal opbakning og lokale initiativer nu er 61 % selvforsynende med vedvarende energi.

–      Et af Svendborg Kommunes klimamål er, at al den energi vi bruger, i 2050 skal komme fra vedvarende energikilder, siger Charlotte Vesterlund McAinsh, klima- og energikoordinator i Svendborg Kommune.

Medarbejdere fra Svendborg Kommune deltager på mødet og kan svare på spørgsmål.

Efter en kaffepause vil der være fælles snak og idé-udveksling i mindre grupper, opdelt efter lokalområder.

–      På den måde håber vi, at de fremmødte kan udveksle idéer med hinanden og eventuelt skabe basis for at arbejde videre med et projekt i eget regi,” uddyber Niels Christian Nielsen, projektleder i GO2Green.

 Der er tilmelding til mødet senest den 8. april til info@go2green.dk eller 20 47 96 38.

Fakta om borgermødet

Mødet holdes den 9. april kl. 19-21.30 i Ollerup Forsamlingshus, Svendborgvej 110, 5762 V. Skerninge.

Yderligere oplysninger: Niels Christian Nielsen, 20 47 96 38.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *